Ystävä- ja tuttavapiirini kohahti, kun valitsin puolueekseni keskustan. Jo pitkään politiikkaa seuranneena huomasin, että kovin harva puolue ajaa niitä periaatteellisia asioita, joita pidän elämässä tärkeänä: kaikkien ihmisten kunnioittamista ja huolenpitoa sekä oman asuinympäristön pitämistä elinkelpoisena henkisesti, fyysisesti ja taloudellisesti. Sanoja kyllä riittää, mutta teot – ne tärkeimmät – eivät kohtaa päätöksenteossa. Tarpeettoman usein päätöksentekoa ohjaavat omat tai puolueen edut ja valtapuolueiden keskinäiset lehmänkaupat.

Politiikasta puuttuu selkäranka, aate ja arvot, joiden puolesta taistella.

Kepu pettää aina! Tämä tokaisu jäi elämään, kun tunnettu kokoomusvaikuttaja venkoili päätöksessään ja päätyi ratkaisussaan kauas jo sovitusta.

Alkiolainen ajattelu on unohdettu keskustassa. Sen henkiin herättäminen ei vaadi kuin oikeudenmukaista ja avointa puhetta oikeilla nimillä ja tutkitulla tiedolla.

Vastaukseni valintaan

Minulle keskustalaisuus on maanläheistä, tervejärkistä paikallisten ihmisten arkea ajavaa alkiolaista ajattelua: heikoista pidetään huolta ja työllä ansaitaan elanto itselle ja perheelle. Se, mikä toimii maaseudulla, toimii myös kaupungissa — jopa Helsingissä.

Keskusta on maltillinen ja keskustan arvot kestävät aikaa.

Nyt stadia ovat hävittämässä muiden puolueiden junantuomat, lauma stadia tuntemattomia uushelsinkiläisiä. Täysin umpeen rakennettu, autoilulle mahdottomaksi muutettu kaupunki ei ole minun tulevaisuuteni Helsinki.

Liittymällä keskustaan voin vaikuttaa puolueen linjaan ja uudistaa sitä kaupunkipuolueena. Mikäli jaat ajatukseni tulevaisuuden Helsingistä, äänestä minua – tai vielä parempaa, tule mukaan vaikuttamaan!

Parhain terveisin

Ville